Den konstgjorda muskeln som motstÄr giften hos kobrar

Den konstgjorda muskeln som motstÄr giften hos kobrar

De regenererande faktor Àr utan tvekan en av de naturliga egenskaper som mÀnniskan avundar de flesta av vissa djur (och vissa superhjÀltar), och just i dessa dagar har ett steg tagits mot en framtid dÀr vÄra muskler kommer att kunna reparera sig sjÀlva och tÄla hÄrda trauma, som t.ex. bit av en kobra.

Forskarna frÄn MIT har faktiskt publicerat studien av ett experiment pÄ möss som gav överraskande resultat, och som lovar bra för en framtid dÀr en sönderriven muskel kan behandlas som en repa.

Forskningen baseras pÄ nÄgra celler frÄn möss, kallade förfÀder. Dessa celler kan ta mÄnga former, men de replikeras inte pÄ obestÀmd tid som stamceller. Genom att blanda dessa celler med en gelatinös substans och placera allt i mikroskopiska cylindriska formar skapade forskarna muskelfibrer som sedan implanterades pÄ vissa möss.

Efter tvÄ veckor anslöt muskeln till vÀrdens cirkulationssystem och fick styrka.

Resultatet Àr en fungerande muskel, 10 gÄnger starkare Àn tidigare experiment, och som lyckas regenerera Àven efter att ha kommit i kontakt med giftet i kobra, ett kraftfullt toxin kan förstöra muskelceller i sig sjÀlva 30 minuter.

Det Àr dock tidigt att fira, för forskare har Ànnu inte kunnat ansluta musklerna till nervsystemet, sÄ det Àr utom kontroll, och byggnadstekniken skapar betydligt svagare muskler Àn gnagare nÀr de appliceras pÄ mÀnniskor. .

Problem som uppenbarligen Àr forskargruppens prioritet, men det betyder inte att dessa konstgjorda muskler inte redan kan anvÀndas för nÄgot anvÀndbart. NÀr forskningen vÀl har utvecklat en sÀker och pÄlitlig metod kommer konstgjorda muskler verkligen att vara testplatsen för nya forskningsmetoder, nya toxikologiska tester och dÀrför nya lÀkemedel och nya behandlingar.

Via The Verge