Den lilla Bitcoin Island

Den lilla Bitcoin Island

Jersey Ă€r en liten ö belĂ€gen i Engelska kanalen, nĂ„gra kilometer frĂ„n den franska kusten. Den lilla oberoende staten har alltid varit kĂ€nd för att erbjuda “sĂ€rskilt fördelaktiga” bankformler, Ă€ven för utlĂ€ndska investerare.

LÄS OCH: En crowdfunding-kampanj försöker hacka amerikansk politik

Nu sÀger finansminister Philip Ozouf att han Àr intresserad av digital valuta och vill att ön ska bli den första staten som officiellt anvÀnder Bitcoins. I alla fall hÀrstammar idén inte frÄn ministeriet utan frÄn en grupp entreprenörer och medborgare som har startat en informationskampanj för att driva i den riktningen.

Enligt projektet inledningsvis i Bitcoin kommer att integreras för i betalningar för lokala tjÀnster som kollektivtrafik och sedan gÄ vidare till kommersiell verksamhet. Det Àr dock inte svÄrt att förestÀlla sig hur det slutliga mÄlet Àr att utnyttja kryptovalutan pÄ bankplattform i Jersey, för att sÀkerstÀlla Ànnu mer flexibla finansiella tjÀnster.

Vi kommer att se vart detta projekt kommer att leda, sÀrskilt med avseende pÄyttranden frÄn internationella myndigheter. Och du, om du har Bitcoin, vem skulle du överlÄta dem till?

Gata