Den nya militÀra hjÀlmen tillverkad i USA

Den nya militÀra hjÀlmen tillverkad i USA

L ‘armĂ©n av USA Ă€r utan tvekan en av de mest avancerade i vĂ€rlden och den framtida modellen för hjĂ€lm Ă€r ytterligare en demonstration av detta. Den senaste prototypen som presenteras, nĂ€rmare och nĂ€rmare den slutliga versionen, pĂ„minner mer om en rymdhjĂ€lm Ă€n ett slagfĂ€ltskydd.

LÄS OCH: De norska vĂ€pnade styrkorna experimenterar med Oculus Rift

Halo-stil utseendet som ges av den integrerade stÀngningen beror pÄ införandet av ett sÀrskilt system av luftkonditionering, utformad för att skydda soldaten frÄn potentialer kemiska och biologiska attacker. För tillfÀllet anvÀnder vi andningsskydd klassisk, mycket lik de som anvÀnds av brandmÀn, som Àr tunga och skrymmande.

I dessa hjÀlmar, tack vare ett integrerat batteri, cirkulerar en strÄle av ren luft kontinuerligt, vilket isolerar soldaten frÄn den yttre miljön, utan den belastning som ges av cylindrar och rör med befintliga lock.

Designen Àr Ànnu inte slutgiltig och med nÀsta version kommer ett system att introduceras för att aktivera renaren endast vid behov. Förmodligen kommer den slutliga modellen att integrera det som har setts pÄ andra prototyper som t.ex. visa ansluten till GPS och kommunikationssystem.

Gata