Den nya USB-kabeln kommer att kunna bÀra ljud- och videosignaler

Den nya USB-kabeln kommer att kunna bÀra ljud- och videosignaler

DE nya USB-kablar, kallad USB 3.1 typ C, Àr nu i slutet av sin utveckling och vi hoppas att deras diffusion pÄ nya enheter snart kommer att börja. Detta betyder dock inte att forskningen om denna teknik Àr uttömd, och det tillsammans med reversibilitet, för optimering av storlek och ökningen av hastighet inga viktiga nya funktioner kan komma fram.

LÄS OCH: VĂ€rldens snabbaste nĂ€tverk kan byta 43 terabit per sekund

Tack vare ett samarbete mellanUSB 3.0-promotorgrupp och den Video Electronics Standard Association (VESA) kommer den nya kabeln verkligen att kunna bÀras ocksÄ ljud- och videosignal, stöder upplösningar pÄ 4K och senare.

Vad som gör nyheterna Ànnu mer vÀlkomna Àr att för att anvÀnda den hÀr funktionen kommer det inte att vara nödvÀndigt att uppdatera alla skÀrmar och tv-apparater som vi har: en liten adapter, eller en kabel med tvÄ olika Àndar, för att arbeta regelbundet med de redan populÀra HDMI-, DisplayPort-, DVI- och VGA-kontakterna.

Den nya kabeln kommer att anvÀnda ett par dedikerade linjer för att implementera den hÀr funktionen, vilket ger de andra möjligheten att överföra data och ström.

Även om detta inte i sig Ă€r en sĂ€rskilt innovativ funktion, kan vi bara vara nöjda med den nya möjligheten tack vare den nya kontakten, som Ă€ntligen kan hjĂ€lpa oss att minska antalet olika kablar som anvĂ€nds för olika funktioner och dĂ€rmed minska avfallet, avfall och naturligtvis ocksĂ„ oordning pĂ„ vĂ„ra skrivbord.

GATA: Engadget