Den otroliga explosionen av en stjärna i fyra års tidsfördröjning (video)

Den otroliga explosionen av en stjärna i fyra års tidsfördröjning (video)

Rymdteleskopet Hubble återigen gav oss minnesvärda bilder: en exploderande stjärna i rymden och belyser det interstellära rummet runt det med ljusets hastighet.

L√ĄS OCH: Stormens sk√∂nhet i en tidsf√∂rdr√∂jning

Inspelningen av bilderna täcker en period på över fyra år och presenteras för oss i en 50 sekunders video där det är möjligt att uppskatta alla evenemangets spektakulära egenskaper. där källa De exakta detaljerna i denna explosion är dock ännu inte tydliga.

Rymdteleskopet Hubble noterade på uppdrag av NASA ekot av ljuset från V838 Mon sedan 2002, avslöjar unika detaljer med varje ny bild. Videon innehåller bilder som tagits mellan 2002 och 2006 och låter dig observera många virvlar och virvlar av interstellärt damm, eventuellt producerade av effekterna av magnetfält i utrymmet mellan stjärnor.

V838 Monocerotis, i Monoceros-konstellationen, ligger 20 000 ljusår från jorden och drabbades av en plötslig utbrott 2002, vilket överraskade astronomer runt om i världen. Den variabla röda stjärnan har vuxit så stor att den är en av de största stjärnorna som någonsin observerats och så småningom producerat en mängd ljus 600 000 gånger solens.

De första hypoteserna handlade om en novastjärna, men de motbevisades snart. De ursprung av denna spektakulära explosion är därför fortfarande okända, men det finns många teorier om det:

Den atypiska explosionen av en Nova (mycket osannolikt) Den d√∂da stj√§rnans termiska impuls En termonukle√§r h√§ndelse i en superj√§ttestj√§rna (d√§r helium i ett av skikten ant√§nds och startar en fusionsprocess) Explosionen orsakad av ‘f√∂rening av tv√• stj√§rnor som tillh√∂r samma huvudsekvens Inf√∂rlivandet av stj√§rnan av en planet huvudsakligen bildad av gas

I väntan på att få veta det verkliga ursprunget till detta fenomen, lämnar vi dig att följa det spektakulära video- skott av Hubble-teleskopet.

GATA: Gizmodo