Den vetenskapliga metoden att vinna pÄ Carta-Forbici-Sasso

Den vetenskapliga metoden att vinna pÄ Carta-Forbici-Sasso

Om du alltid har varit bland dem som Ă€r stolta över att alltid vinna a Pappers-sax-Rock, med djupa finsmakare av den mĂ€nskliga psyken och desillusionerade av alla de som sa till dig att “det var bara tur”, Detta Ă€r ögonblicket för din hĂ€mnd!

LÄS OCH: Neurogrid, processorn som tĂ€nker som en mĂ€nsklig hjĂ€rna

Enligt en studie utförd av en grupp kinesiska forskare finns det faktiskt en strategi för att lyckas i det hÀr spelet. Studien genomfördes genom att analysera ett urval av 360 studenter, dela upp dem i grupper om sex och lÄta dem spela 300 spel i slumpmÀssiga par. För att se till att spelare inte tappade utmaningen (vilket Àr mer Àn förstÄeligt) tilldelades en liten summa pengar för varje seger.

SĂ„ vad behöver du veta för att vinna? Studien fann att det gamla ordsprĂ„ket ofta befaller “Byt aldrig ett vinnande lag”: I ett nötskal Ă€r sannolikheten att den tĂ€vlande som vann det senaste spelet tenderar att spela samma symbol igen Ă€r betydligt högre Ă€n sannolikheten att det kommer att förĂ€ndras.

Å andra sidan tenderar spelaren som har tappat tvĂ„ eller flera gĂ„nger i rad istĂ€llet förĂ€ndring i nĂ€sta omgĂ„ng, vĂ€lja symbolen som kan slĂ„ den som tillĂ€t hans motstĂ„ndare att vinna.

Med dessa förutsÀttningar och dessa enkla regler kan du bli internationella mÀstare för Paper-Scissors-Rock, men se till att din motstÄndare inte har lÀst resultaten av forskningen!

GATA: Gizmodo