Dendrogrammen, en ny art som undgÄr de nuvarande klassificeringarna av livet pÄ jorden

Dendrogrammen, en ny art som undgÄr de nuvarande klassificeringarna av livet pÄ jorden

Marinbiologer vid Köpenhamns universitet har upptĂ€ckt tvĂ„ nya arter som “omdefinierar alla nuvarande klassificeringar av livet pĂ„ jorden”, bara för att bli ljus.

Varelserna hittades i havsbotten sydost om Australien och Àr tvÄ asymmetriska svampar som lever mellan 400 och 1000 meter djupa och pÄ PLOS ONE beskrivs de enligt följande:

“DE Dendrogram Ă€r ett nytt slĂ€kte med tvĂ„ arter av multicellulĂ€ra, icke-bilaterala djur, mesogleali, med nĂ„gra bilaterala aspekter. Namnen Ă€r D. gĂ„tfull Ă€r D. discoides och Ă€r en del av den nya familjen Dendrogrammatidae. “

dendrogram 2

Dessa organismer Àr ett levande pussel, eftersom de inte passar in i nÄgon tidigare klassificering av livsformer, och det Àr det som gör dem sÄ speciella.

Emellertid diskuteras deras förhÄllande till andra arter för nÀrvarande bland forskare, sÄ deras var de Àr osÀkra för nu. Forskarnas förhoppning Àr att hitta andra organismer av arten, för att utföra molekylÀra analyser som borde kunna hitta eventuella relationer med andra arter, om nÄgon.