Denny: framtidens automatiska och sÀkra cykel (foto)

Denny: framtidens automatiska och sÀkra cykel (foto)

Om du bor i staden mÄste du erkÀnna det obestridliga fördelar fördes frÄn att anvÀnda en cykel att flytta frÄn en punkt till en annan. Men funktionalitet och smidighet rÀcker ofta inte för att balansera de mindre positiva aspekterna som uppförsbacke, risken för att röra sig genom trafiken och framför allt obehag som orsakas av dÄligt vÀder.

LÄS OCH: Jyrobike: cykeln för att lĂ€ra dig att Ă„ka sĂ€kert

Teague-teamet, en grupp som specialiserat sig pÄ cykeldesign, bestÀmde sig för att göra den perfekta Velocipede-skapade Denny. Denna modell, sedan byggd av Taylor Sizemore, har en ganska enkel kropp men som förkroppsligar en diskret tekniska utbudet.

En elmotor Àr installerad pÄ framhjulet för underlÀttar att trampa uppför, medan en liten inbyggd dator hanterar automatisk vÀxellÄda. TvÄ enkla men effektiva stÀnkskydd skyddar cyklisten frÄn stÀnk.

PÄ sÀkerhetsfronten Àr denna cykel utrustad med dagsljus och bromsljus och körriktningsvisare, precis som pÄ ett motorfordon. Styret Àr ocksÄ effektivt stöldskyddssystem som kan fungera som ett lÄs eller praktiskt taget tas bort tillsammans med framhjulet.

Denny det Àr för nÀrvarande bara en experimentell modell, men Teague utesluter inte möjligheten att flytta till produktion i framtiden, kanske tack vare en crowdfunding-kampanj.

Gata