Det Àr ett utmÀrkt Är för smartwatch-marknaden och mycket av krediten gÄr till dem som du kanske inte förvÀntar dig

Det Àr ett utmÀrkt Är för smartwatch-marknaden och mycket av krediten gÄr till dem som du kanske inte förvÀntar dig

Vi hÀnvisar till Fitbit, som efter hÄlet i vattnet vid debut med Ionic, har kunnat höja huvudet pÄ ett stort sÀtt och signalera sig med den snabbast vÀxande tillverkaren.

Om surfplattor sÀljs mindre och mindre kan detsamma inte sÀgas för de andra kontroversiella kategorierna som kan hÀnföras till den stora mobilmarknaden. Vi hÀnvisar till smart klocka, lÀnge betraktas som enheter med tveksam nytta, men som under de första tre kvartalen 2018 tar en bra vÀndning hÀmnd, nÀstan fördubblat antalet levererade enheter över hela vÀrlden jÀmfört med samma period 2017.

Som rapporterats av stĂ„r det pĂ„ toppsteget pĂ„ pallen Äpple, vars klockor – Ă€nnu mer efter lanseringen av den utmĂ€rkta serien 4 – verkar ha en körning för sig sjĂ€lva, med 4,5 miljoner enheter levereras och den 45% marknadsandelar. Den direkta förföljaren mĂ„ste faktiskt vara nöjd med expeditionerna tre gĂ„nger lĂ€gre, men detta försĂ€mrar inte hans mĂ€ktiga uppgĂ„ng.

LÄS OCH: Huawei Watch GT

Det Àr faktiskt Fitbit, som för ett Är sedan nÀrmade sig smartwatch-marknaden för första gÄngen, med sin joniska, och började dÀrmed frÄn grunden. Trots den falska starten gav det andra Versa-försöket resultat, med den kaliforniska producenten som kunde ta tag i 15% av marknadsandelar, avlÀgsna en superkoloss av kaliber av Samsung.

Den koreanska tillverkaren har dock haft god tillvÀxt jÀmfört med för ett Är sedan, driven av den nya Galaxy Watch och den aggressiva marknadsföringskampanj som Samsung antog. OcksÄ Garmin halv leende, eftersom tillvÀxten av 200 tusen enheter det Àr verkligen ett positivt resultat, men det rÀckte inte för att försvara tredje plats. Sammantaget var smartklockorna som skickades under Ärets tredje kvartal 10 miljonerjÀmfört med 6 miljoner för ett Är sedan. Ett utmÀrkt tecken för framtiden.

KĂ€lla: Strategy Analytics