Det första Formel E-loppet körs i helgen utan bensin

Det första Formel E-loppet körs i helgen utan bensin

Formula E, som namnet antyder, blir det första vÀrldsmÀsterskapet i elektriska racerbilar som kommer att debutera nÀsta helg. Det första planerade stoppet Àr i Kina, i staden Peking.

Efter samma grundlÀggande kriterier i Formel 1 kommer loppet att innebÀra tÀvling mellan tjugo av tio förare urbana kretsar spridda över stÀder runt om i vÀrlden. MÄnga av deltagarna kommer direkt frÄn upplevelsen i Formel 1 eller frÄn andra evenemang som IndyCar eller NASCAR.

LÄS OCH: Ett möte mellan BMW och Tesla om elbilarnas framtid

Formel E syftar inte till att ta med nya saker precis under huven pĂ„ bilar. Tanken Ă€r att skapa en ung fanbas och för att göra detta har nĂ„gra innovativa interaktionsmedel skapats som “FanBoost”, det Ă€r en ytterligare acceleration som förarna som röstas av allmĂ€nheten kommer att kunna anvĂ€nda under loppet.

Eftersom bilarna inte producerar speciellt buller kommer DJs att kallas till varje evenemang, med namnet EJ för tillfÀllet, som kommer att animera loppet. Oavsett om du Àr en gammal entusiast eller ny fascinerad av motorsportvÀrlden, detta mÀsterskap som lovar ett mer miljövÀnligt tillvÀgagÄngssÀtt, utan att ge adrenalin och kÀnslor Àr det definitivt vÀrt att hÄlla ett öga pÄ.

Gata