Det smÀrtfria sÀttet att bota tandförfall

Det smÀrtfria sÀttet att bota tandförfall

Forskarna frĂ„n King’s College London har meddelat ett nytt förfarande för att behandla karies som inte innebĂ€r injektioner, övningar och framför allt smĂ€rta. Vid basen av allt skulle det finnas en liten chock som stimulerar tanden till sjĂ€lvreparation, och uppenbarligen kommer det att vara normen inom tre Ă„r.

Den nya tekniken bygger pĂ„ ett mycket enkelt koncept: hĂ„ligheter bildas eftersom mineralerna i emaljen slits ut och tanden börjar försĂ€mras. Denna metod hjĂ€lper kroppen att producera mineraler genom att utnyttja de som finns i saliv, genom att applicera en liten elektrisk ström som “skjuter” mineralerna mot tandförfall. Processen, kallad EAER (elektriskt accelererad och förbĂ€ttrad remineralisering) den Ă€r fri frĂ„n nĂ„gon form av smĂ€rta och varar som en session med den traditionella metoden.

Forskare lovar att den hÀr metoden kommer att finnas tillgÀnglig inom tre Är, synd att det lÄter vÀldigt lika förutspÄdda förutsÀttningar om andra mirakelkurer som har meddelats genom Ären, som kalciumattraherande vÀtska och plastapplikator, som alla snart kommer att vara. de borde ha gett oss smÀrtfri behandling, och istÀllet Àr vi fortfarande med borren.