Drönars potential till tjÀnst för journalister och journalister

Drönars potential till tjÀnst för journalister och journalister

DE drönare, smÄ fjÀrrstyrda flygplan som kan röra sig autonomt, har hittills huvudsakligen anvÀnts av amatörer och entusiaster av teknik och modellering, som har anvÀnt dem för att skapa Flygfoto. Just pÄ grund av deras förmÄga att fÄnga bilder ur ett privilegierat perspektiv Àr dock ordningen pÄ journalister.

LÄS OCH: Vad du behöver veta om “kommersiella” drönare

Det första mötet dĂ€r dessa frĂ„gor kommer att behandlas, pĂ„ italiensk nivĂ„, hĂ„ller pĂ„ att öppnas i Rom i samband med Rom Drone Conference, konferens anordnad av Ifimedia och MediarkĂš för att diskutera alla möjliga praktiska tillĂ€mpningar av drönare. Vid öppnandet av evenemanget den 8 oktober nĂ€sta tema “Drone Journalism“, Med deltagande av Order of Journalists och ENAC (National Agency for Civil Aviation).

Vid detta tillfÀlle kommer vi dÀrför att tala om möjlighet, metoder och möjlig utveckling av denna praxis, men det kommer ocksÄ att finnas presentationer och demonstrationer av modeller utvecklade med tanke pÄ det journalistiska mÄlet.

VĂ„rt land Ă€r mycket aktivt inom omrĂ„det: Italdron, ett företag baserat i Ravenna kommer faktiskt att visa tvĂ„ modeller: Scrabble 4, a quadcopter vĂ€ger 1,5 kg och en rĂ€ckvidd pĂ„ cirka en kilometer, och storebror High One 4HSE, med en viktig vikt pĂ„ 5,5 kg och cirka 18 minuters autonomi. Hobbyhobby, ett Rom-företag, kommer istĂ€llet att visa sin modifierade version av Fantom 2 producerad av det kinesiska företaget Dji, anpassat för att tillgodose behoven hos fotografer och reportrar. Utöver detta kommer en helt “Made in Italy” -produkt ocksĂ„ att förhandsgranskas och utformas speciellt för journalister, som vĂ€ger mindre Ă€n 2 kg och upp till 39 minuters autonomi.

Andra Luciano Castro, ordförande för Rom-dronekonferensen, ”Drone-journalistik Ă€r verkligen nĂ€sta tekniska utmaningen för journalistik, Ă€ven för den italienska: inom en snar framtid kommer smĂ„ fjĂ€rrstyrda bĂ€rbara drönare, som kan tillhandahĂ„lla högupplösta flygbilder, levereras till TV-besĂ€ttningar och Ă€ven till personer som skickas till heta omrĂ„den.

KĂ€lla: Repubblica.it