Ebola, ett kanadensiskt företag testar vaccinet pÄ mÀnniskor

Ebola, ett kanadensiskt företag testar vaccinet pÄ mÀnniskor

Ett experimentellt lÀkemedel skapat för att behandla patienter som lider av dödliga fall av ebola har haft godkÀnnande frÄn Food and Drug Administration Amerikansk för testning pÄ mÀnniskor.

LÄS OCH: HĂ€r Ă€r varför inte vara orolig för ebola

ByrÄn har faktiskt tagit bort testblocket för TKM-ebola, ett lÀkemedel frÄn det kanadensiska lÀkemedelsföretaget Tekmira, som fram till förra mÄnaden haft faciliteter för att övervinna de olika byrÄkratiska frÄgorna. I juli hade stoppet anlÀnt, eftersom FDA ville bÀttre förstÄ hur lÀkemedlet fungerade vid högre doser Àn normalt, men frÄn och med idag kommer Tekmira att kunna testa lÀkemedlet pÄ infekterade patienter, ett drag som troligen Àr födt för att stoppa Ebola-epidemin som i vÀstra Afrika hittills har dödat 932 personer.

Tekmira för sitt experiment kan det rÀkna med 140 miljoner dollar frÄn den amerikanska regeringen, och innan FDA slutade testade det lÀkemedlet pÄ friska mÀnniskor, efter en procentandel pÄ 100% pÄ infekterade apor.

EnligtVEM, Har Ebola smittade cirka 1711 personer och dödade 932 i Guinea, Liberia, Nigeria och Sierra Leone, och det finns för nÀrvarande inga vacciner eller behandlingar för detta virus som sprider sig genom kroppsvÀtskor. Enligt forskare Àr det inte sÄ lÀtt att bli smittad, men alla mutationer och anpassningar av patogenen kan förÀndra situationen, sÀrskilt i tÀtbefolkade omrÄden med osÀkra hygieniska förhÄllanden.