Effekter av koffein på hjärnan (video)

Effekter av koffein på hjärnan (video)

Koffein är aktiv princip kaffe och andra drycker som du, choklad och drycker energisk, vilket hjälper oss att hålla oss lite mer vakna och alerta. Men vad är det? mekanismer att denna aktiva substans i vår kropp?

LÄS OCH: Sensationell upptäckt: Blodet hos unga människor föryngrar äldre

Med tanke på den omfattande användningen och spridningen av molekyl, de studier som genomförts genom åren har varit många och det är nu helt klart hur och var detta kommer att agera.

där koffein blockerar receptorerna för adenosin, en neurotransmittor som gör att vi känner oss trötta och begränsar dess verkan; effekten uppfattas som en ökning av hjärtslag och ökad koncentration. Dessa receptorer finns också på musklerna som ger en mild tonic effekt som tros hjälpa till med fysisk aktivitet.

där dos optimalt varierar från person till person men värdet dagligen rekommenderat för en vuxen är 400 mg, eller cirka 4 koppar espressokaffe, medan den dödliga dosen har uppskattats till 10 g ren substans, cirka 100 kaffe.

Om du inte kan göra utan doften och smaken av ett gott kaffe, kom bara ihåg att inte överdriva det och framför allt inte överstiga 100 koppar om dagen.

Gata