Ekologiska och effektiva solpaneler

Ekologiska och effektiva solpaneler

Under förnybar energi solenergi etablerar sig alltmer som ett giltigt alternativ. Forskning har arbetat i flera Är för att skapa solpaneler allt effektivare och försöker fÄ mer kraft för samma upptagna utrymme.

LÄS OCH: Solens sĂ€tt att lösa energikrisen (video)

Intressanta resultat uppnÄs med en sÀrskild kristallstruktur som kallas Perovskite dÀr distributionen av vissa atomer gör det möjligt att effektivt transformera ljus solenergi i en ström av elektroner. En nyckelkomponent i dessa system Àr bly, a tungmetall kÀnd för toxicitet och förorenande kapacitet.

En forskargrupp vid Northwestern University i Chicago publicerade en studie inom Nature Photonics dÀr bly ersattes med Tin, en metall som kemiskt liknar den första men som inte finns giftighet.

För nÀrvarande har dessa solceller inte eneffektivitet tillrÀckligt men forskarna Àr övertygade om att deras arbete kommer att inspirera andra forskare att försöka förbÀttra dem, kanske överstiga 15% av blybaserade system. Solenergi kommer att finnas i vÄr framtid och se fokus pÄ sÀkerhet material Àr verkligen en vÀlkommen sak.

Gata