Elon Musk strÀvar efter att landa pÄ Mars 2026

Elon Musk strÀvar efter att landa pÄ Mars 2026

Elon Musk uppgav att hans rymdskepp SpaceX kommer att föra mĂ€nniskor till Mars 2026, med eller utan NASA. Det kan lĂ„ta som en arrogant fras, men eftersom den kommer frĂ„n mannen som byggde sitt imperium pĂ„ tanken att dö pĂ„ Mars och “garantera mĂ€nsklighetens överlevnad”, det finns inget behov av att ta det lĂ€tt.

Mysk faktiskt vill det vara ”den första som anlĂ€nder till Mars under de nĂ€rmaste 30 Ă„ren, och jag tror att det Ă€r möjligt, men det viktigaste Ă€r att se till att det finns en sjĂ€lvförsörjande stad pĂ„ planeten. Vi mĂ„ste göra livet till flerplanet ”.

Just nu programmet SpaceX kan redan rÀkna med en raket, Falcon Heavy, som Àr under utveckling och som bör ha den styrka som krÀvs för att fÄ ut det utrymme som krÀvs för att inleda en terraformningsprocess av Mars. De första testerna av raketen förvÀntas börja inom nÀsta Är.

wmalfxjhzctgdcuoxpbq

Mysk arbetar ocksÄ med Dragon V2, som Àr tydligt utformad med tanken att utforska Mars (och mÄnen), tack vare dess vertikala landning som möjliggör omedelbar tankning och start.

Men vem kommer att betala? Enligt Musk kommer det inte att finnas nÄgon brist pÄ investerare i framtiden, lÄt oss hoppas det!