En avancerad kärnkrigskrig ubåt kommer att skydda Storbritannien

En avancerad kärnkrigskrig ubåt kommer att skydda Storbritannien

Efter mer än 15 år av utveckling och konstruktion introducerade Royal Navy världen för kärnkrafts ubåt HMS Artful, den tredje av sin serie. Den här juvelen från militärindustrin kommer att ströva runt i våra hav de kommande 25 åren och ha en imponerande militär och teknisk utrustning.

L√ĄS OCH: 9 √•r med att bygga en k√§rnreaktor i en time-lapse-video

Detta “havsmonster”, som m√§ter cirka 97 meter och 11 meter brett, kan flytta 7400 ton vatten, motsvarande 65 finvalar.

De kärnreaktor är en Rolls-Royce PWR 2 som kan föra ubåten till en marschfart på 30 knop (cirka 60 km / h), utan behöver aldrig påfyllningåtminstone under ubåtens tjänst.

Tack vare den energi som frigörs av reaktorn kan Artful generera syre är dricker vatten för alla 98 besättningsmedlemmar, vilket garanterar, med fullständiga försörjningar, en autonomi under tre månader.

Teknologierna ombord är bland de mest avancerade tillgängliga, bland vilka vi hittar en fiberoptisk periskop och det mest avancerade ekolodssystemet som någonsin gjorts: Ekolod 2076 som använder ett komplext nätverk av sensorer som inkluderar 13 000 hydrofoner installerade på skrovet.

kärnbåt 2

Uppenbarligen finns det ingen brist p√• milit√§r utrustning. Ub√•tens kapacitet √§r 38 mellan torpeder och missiler. Bland de m√§ktigaste som kommer att vara ombord √§r gudar Spearfish torpeder kapabel att “leverera” 300 kg spr√§ng√§mnen upp till 50 km bort, samt Tomahawk IV Land Attack Cruise-missiler som kan f√§rdas 1000 km med en hastighet p√• cirka 885 km / h.

Detta avancerade fordon kommer officiellt att skydda sitt hemland efter att ha klarat de ink√∂rningstester som kommer att starta 2015. I hopp om att Artful aldrig kommer att aktivera sina f√∂rsvarssystem √§r allt som √•terst√•r att s√§ga “Artful save the Queen”.

Gata