En crowdfunding-kampanj försöker hacka amerikansk politik

En crowdfunding-kampanj försöker hacka amerikansk politik

MayOne, kampanjen av crowdfunding tillverkad i USA som förbereder sig för att slĂ„ss i finansiering till politik nĂ„dde det sitt mĂ„l om en miljon dollar, hela 18 dagar före deadline. Grundare Lawrence Lessing, professor vid Harvard, uttrycker tacksamhet till folket som deltog genom att kalla initiativet “en Ă€kta och unik form av demokrati”.

LÄS OCH: Indisk politiker anvĂ€nder ett hologram för sina tal (video)

Syftet med detta specifika projekt Ă€r att frĂ€mja valet av kandidater som gynnar reformen av insamling för politiska Ă€ndamĂ„l (PAC -), förvĂ€ntar sig att nĂ„ 12 miljoner dollar 2016, sĂ€rskilt tack vare de “stora lĂ„ngivarna”.

För nÀrvarande kan den gemensamma jordbrukspolitiken förutse obegrÀnsade medel för reklam och andra former av stöd, men utan att direkt bidra till utgifterna för ett parti eller en kandidat. Dessa verktyg anvÀnds alltmer för att skjuta en viss linje under kampanjer val-.

SĂ„ MayOne Ă€r pĂ„ sĂ€tt och vis a hacka som försöker utnyttja en gemensam jordbrukspolitik för att Ă„stadkomma en reform av denna typ av finansiering. Även om detta system har fĂ„ngat uppmĂ€rksamheten hos anvĂ€ndare av nĂ€tverk, i sjĂ€lva verket Ă€r det Ă€nnu inte klart vad som kommer att hĂ€nda med de insamlade pengarna.

För nÀrvarande i USA finns det inte mycket intresse för debatten om finansiella reformer, men just denna form av protest föddes pÄ webb det kunde vÀcka mÀnniskors uppmÀrksamhet och leda till den efterlÀngtade reformen.

Gata