En genetisk mutation gör tvÄ barn immun mot virus

En genetisk mutation gör tvÄ barn immun mot virus

DE virus de arbetar enligt den mekanism som, utan proteiner, Àndrar de vÄrt för sina egna syften, men vad hÀnder om vi ger dem fel proteiner? Kanske skulle vi bli det immun mot virus vilket Àr exakt vad som hÀnder med tvÄ barn med en sÀllsynt genetisk mutation.

LÄS OCH: Ett ryggimplantat ger hopp till paraplegiska patienter

Denna immunitet har uppenbarligen ett pris, de tvÄ barnen, 11 och 6 Är, led av utvecklingsfördröjning, hörselnedsÀttning, sköra ben och ett försvagat immunförsvar, vilket kanske Àr vÀrre Àn att aldrig behöva feber. Men deras tillstÄnd öppnas nya scenarier för antivirala terapierde.

Mutationen pÄverkar en process som kallas glykosylering, det Àr nÀr en sockermolekyl förenas med andra grundÀmnen, sÄsom proteiner. Dessa sockerinnehÄllande proteiner anvÀnds av kroppen i mÄnga funktioner och Àr just de som attackeras av virus. Om dessa proteiner inte fungerar fungerar inte mÄnga virus, inklusive de frÄn influensa, herpes, denguefeber, hepatit C och HIV.

Forskning studerar dÀrför lÀkemedel som tillfÀlligt blockerar glykosylering, utan de förödande biverkningarna som de tvÄ barnen upplever. För nÀrvarande testas en metod av denna typ för att behandla hiv och resultaten Àr bra.