En grupp studenter vill skicka en tidskapsel till Mars

En grupp studenter vill skicka en tidskapsel till Mars

Studenter frÄn MIT och andra universitet bygger en tidskapsel som ska fyllas med foton, meddelanden, ljud- och videoklipp som skickas av miljontals mÀnniskor för att skicka den till Mars.

Den digitala tidskapseln, kallad, med en extrem fantasinsats ”Time Capsule for Mars”Representerar det första rymduppdraget som anvĂ€nder crowdfunding och drivs av studenter. Enligt Boston Globe kommer kapseln att skickas med tre satelliter Cubesat. Projektet kommer ocksĂ„ att testa alla nya billiga teknologier som kan frĂ€mja uppdraget att utforska Mars.

LÄS OCH: NASA testar en ny fallskĂ€rm för att landa pĂ„ Mars (video)

För Emily Briere, uppdragschef och student för Duke University, studenter “vill pĂ„minna vĂ€rlden om att du gĂ„r ut i rymden för att driva mĂ€nsklighetens framsteg.”

Kapseln, som kommer att kosta cirka 25 miljoner dollar, kommer att lanseras 2017, men för nÀrvarande har mÄnga av de tekniker som studenter kommer att anvÀnda Ànnu inte testats, sÄ datumet kan komma att Àndras.

För nĂ€rvarande gĂ€ller de viktigaste problemen att lösa satelliternas framdrivning, kommunikation och sĂ€kerhet, men lyckligtvis fĂ„r studenterna hjĂ€lp i sitt projekt av astronauter av kalibern Charlie Precourt, Kent Rominger, Ă€r Edwin “Buzz” Aldrin, sĂ„vĂ€l som frĂ„n NASA, frĂ„n Lockheed Martin, och av den ideella föreningen Utforska Mars.

För nÀrvarande Àr studentkollektivet redo att ta emot donationer och material för tidskapseln pÄ projektets webbplats.