En satellit som kan fotografera jorden i HD har lanserats i omloppsbana (video)

En satellit som kan fotografera jorden i HD har lanserats i omloppsbana (video)

Trots alla anstrÀngningar som FAA gjort, Federation of American Aviation, för att skydda Integritet av medborgare genom att begrÀnsa anvÀndningen av drönare, kommer den största risken för hemligheten för vÄra rörelser troligen frÄn mycket högre: just igÄr lanserades den av DigitalGlobe en ny satellit, som kan fotografera jorden med en nÀstan otrolig upplösning.

LÄS OCH: NASA gör en vattenkarta för att övervaka torka

WorldView-3, den tredje satelliten i serien, har en teknik som gör att den kan fokusera pÄ objekt upp till 25 centimeter stora. Om cirka sex mÄnader, nÀr den gÄr i full tjÀnst, Àr det dÄ möjligt att ha den satellitbilder vars skÀrpa Àr ojÀmförlig med nÄgon annan uppfattning fram till nu.

Det finns dock inte sÄ mycket att oroa sig för din integritet: dessa bilder kommer faktiskt huvudsakligen att anvÀndas för tjÀnster av online-kartor (bÄde Google och Microsoft Àr faktiskt köpare av DigitalGlobe), liksom för kontrollera stora gÄrdar och att lokalisera mineralfyndigheter.

För att följa lÀmnar vi dig en video- dÀr tillverkningsföretagets huvudchefer och lanseringspersonalen pratar om satelliten, men lÄt oss veta i kommentarerna: Àven om de avsedda anvÀndningarna Àr lagliga och ofarliga i sig, kÀnner du dig lugn eller kontrollerad och alltid under observation av dem ögon pÄ himlen?

GATA: Engadget