En sightseeingtur i en varmluftsballong, men i rymden

En sightseeingtur i en varmluftsballong, men i rymden

En dag kanske vi kommer att se jorden frÄn rymden för ren turism, men den dagen Àr fortfarande lÄngt borta, trots anstrÀngningarna frÄn Elon Musk Àr Virgin Galactic.

LÄS OCH: SpaceX Dragon V2: en ny modul för rymdtransport (foton och videor)

Det finns dock ett annat företag som Àr mindre nÀrvarande i media som letar efter ett annat sÀtt för oss att njuta av denna magnifika utsikt. VÀrldsvy faktiskt planerar den att anvÀnda ballonger i mycket hög höjd, liknande den som anvÀnds av Baumgartner, en avgörande billigare lösning och kan uppnÄs pÄ kortare tider (Àven om den Àr mindre pÄverkande).

Tanken Àr att skapa en kapsel utrustad med alla möjliga lyx, sÄ att passagerarna underhÄlls under de fem timmar som behövs för att komma till toppen och komma ner igen, Àven om det uppenbarligen fortfarande finns mÄnga tekniska problem som fortfarande Àr olösta, för att inte tala om de relaterade. till behörigheter.

Andra VÀrldsvy en typisk resa bör börja strax före solnedgÄngen, för en stigning upp till 100.000 fot som ska ta ungefÀr en och en halv timme. Vid den tidpunkten kunde ballongen stanna i omlopp nÄgra timmar, vilket garanterar alla passagerare en perfekt utsikt, tack vare fyra cirkulÀra hytthÄl.

NÀr det gÀller konstruktionen av kapseln kommer det trots lyxen att vara nödvÀndigt att hÄlla vikten pÄ ett minimum, dÀrför kommer omfattande anvÀndning av kolfiber och andra banbrytande material att göras.

Uppenbarligen kommer det att finnas badrum, barer och alla bekvÀmligheter som behövs för att passagerarna ska kÀnna sig Ànnu mer privilegierade, trots allt talar vi om en resa för upp till sex eller Ätta personer.

För nÀrvarande finns det dock inget vÀgledande datum för projektets start, vilket visar projektet VÀrldsvy dramatiskt pÄ jorden, eftersom det precis som de andra stÄr inför en nÀstan större utmaning Àn rymden: att drömmen blir verklighet.