En smart kopp som övervakar vad och hur mycket vi dricker (foton och videor)

En smart kopp som övervakar vad och hur mycket vi dricker (foton och videor)

Vessyl Àr en speciell kopp som tack vare gudar molekylÀra sensorer han kan analysera dess innehÄll för att returnera data pÄ kalorier och nÀringsfaktorer samt bestÀmma exakt vilken typ av dryck: frÄn kaffe till vin.

LÄS OCH: En fickmolekylĂ€r sensor som analyserar mat

Koppen, som har en kapacitet pÄ cirka 0,4 liter, Àr utformad för att vara ansluten till vÄra mobila enheter till vilken den skickar uppgifterna om den dagliga konsumtionen av drycker. FrÄn appen kommer vi att kunna konsultera vad vi har förvÀrvat i termer av kalorier, socker, proteiner och Àven koffein, för att fÄ en fullstÀndig bild av vÄr grad av hydrering.

Justin Lee Àr skaparen av denna mugg som började arbeta med detta projekt för sju Är sedan nÀr han fortfarande var student vid Queens University. Till en början var Lees idé att anpassa vardagliga föremÄl för att ansluta till andra enheter och utbyta data om vÄra vanor. Vessyl Àr resultatet av dessa Är av förfining och forskning.

Utformningen av koppen sköts av SÀkringsprojekt (San Francisco) som försökte skapa linjer som skulle anpassa sig till alla typer av situationer, frÄn skrivbordet till campingbordet.

Ett magnetiskt lock förhindrar oavsiktlig tippning, medan en enkel sidodisplay visar oss vĂ„r nuvarande hydratiseringsgrad (kallad “Pryme-nivĂ„”). Batteriet laddas via en speciell pad.

Muggen kan förbestÀllas frÄn den officiella webbplatsen till ett pris av $ 99, medan hela priset av marknadsföring, som Àr planerad till början av 2015, kommer att vara $ 199. Om du Àr intresserad av att övervaka din dryckekonsumtion och tror att du har tÄlamod att hÀlla vad du dricker i den hÀr koppen, mÄste du bara hÄlla ett öga pÄ Vessyl.

Gata