En speciell kammare för att skapa Mars pÄ jorden

En speciell kammare för att skapa Mars pÄ jorden

För tid sedan sonden UpptÀckt visade att strÄlningsnivÄn pÄ Mars Det Àr tillrÀckligt att hysa en mÀnsklig bosÀttning, men innan man gÄr med hunden bland Mars-klipporna finns det nÄgra detaljer som ska definieras.

LÄS OCH: Finns det ljus pĂ„ Mars?

Det första av problemen att lösa Àr att Mars har en dÄlig vana att vara full av magnetiskt damm, vilket har samma effekt pÄ de medel vi skickar för att studera det som en tank pÄ en vattenmelon.

SÄ istÀllet för att skicka Ànnu en rover som ska rivas för att testa möjlig utrustning, Madrid Astrobiology Center har skapat en miljö som simulerar MarsförhÄllanden, kallade, med en extrem anstrÀngning av originalitet, MARS, dÀr man kan testa alla typer av kameror eller robotar som Àr möjliga.

Inuti Àr det möjligt att Äterskapa Mars-atmosfÀren, temperatur, försÀljning, tryck och damm inkluderat. Hans första uppdrag kommer att vara att testa meteorologistationen i NASA för InSight-uppdraget, som startar 2106.

MÄlet Àr att först veta vilken utrustning pÄ Mars-mark som gÄr igenom, för att göra den starkare och nÀrma oss den tid nÀr vi kan sola pÄ miljarder Är gamla röda strÀnder.