En titt pÄ hackingen pÄ 80-talet

En titt pÄ hackingen pÄ 80-talet

I mitten av 1980-talet var datorer fortfarande nÄgot konstigt, och medan den amerikanska kongressen redan antog lagar mot datorbedrÀgerier, började de yngre ta sina första steg in i datorvÀrlden och dÀrmed till vÀrlden. av hacking, med hjÀlp av tidskrifter som försökte bÄde lÀra ut och definiera en ny vÀrld, dess hjÀltar, dess terminologier.

Maryl Alper av USC ‘Annenberg School for Communication and Journalism skrev en intressant uppsats i dessa tidskrifter, som levde i en tid dĂ€r dataintrĂ„ng han hacker de sĂ„gs Ă€nnu inte som ett hot, utan som ett sĂ€tt att lĂ€ra sig nĂ„got och upptĂ€cka en vĂ€rld.

Analysen av Alper i synnerhet lyfter det fram hur vi i mÄnga av dessa tidningar strÀcker oss mycket för att förstÄ exakt vad en hackare var, om det var rÀtt begrepp, och genom att definiera en uppförandekod baserad pÄ nyfikenhet, upptÀckt, delvis utelÀmnande av moraliska frÄgor.

Den bild vi har av hacker, datorgenier, men ocksÄ ensamma vargar mot systemet, hÀrrör delvis frÄn dessa tidskrifter och filmer som KrigsspelÀven om datorer och de tidskrifterna mest var ett företag för rika barn pÄ den tiden, eftersom tidskrifter annonserade saker som bara deras familjer hade rÄd med.

Om du vill ta ett dopp i det förflutna, genom absurd grafik, konstiga historier och gamla datorer, konsulterar vi ocksÄ arkivet med datorpublikationer, dÀr du hittar mycket mer material Àn din tid kan hantera. Ett utmÀrkt sÀtt att förstÄ det kulturella sammanhang som delvis genererade vÀrlden av videospel och datorer som vi ser det nu, och som sakta försvinner, nu nÀr informationsteknologi och internet nu Àr en grundlÀggande del av det gemensamma livet hacker Àr nÄgon som försöker stjÀla ditt kreditkort eller NSA: s hemligheter.