En virtuell krasch för att undvika bildrama orsakade av smartphones (video)

En virtuell krasch för att undvika bildrama orsakade av smartphones (video)

”Erfarenhet Ă€r en lĂ€rare i livet”, kan vi sĂ€ga omformulera Cicero: nĂ€r det gĂ€ller att lĂ€ra sig en lektion finns det ofta inget bĂ€ttre sĂ€tt Ă€n att slĂ„ huvudet. Problemet uppstĂ„r nĂ€r lektionen som ska lĂ€ras Ă€r att anvĂ€nda mobiltelefon körning det finns en risk att stöta pĂ„ en olycka dödligt, eftersom det kanske inte Ă€r en bra idĂ© att prova sjĂ€lv. För att identifiera allmĂ€nheten i denna reflektion, VolksWagen utförde ett mycket speciellt experiment.

LÄS OCH: Kör motorcykeln sĂ€krare med den förstĂ€rkta hjĂ€lmen

Huvudpersonerna i detta experiment var de intet ont anande ÄskÄdarna av a bio Hong Kong: i stÀllet för de vanliga reklamfilmerna som föregÄr starten pÄ en film, visades de en första personfilm av körning pÄ en lÄng, rak och öde vÀg. Efter en tid nÀr inget av intresse tycktes hÀnda, a sÀnd meddelande till alla i rummet: medan de flesta av dem drog ut sina telefoner för att kontrollera det, svÀngde bilen i filmen och slutade springa i en terrÀngolycka.

Den virtuella kraschen slutade helt klart utan inga skador, men identifieringen i denna situation Àr sÄ stark att det förmodligen kommer att fÄ mÄnga av de nÀrvarande att reflektera över sin körvanor. Effekten Àr ganska imponerande Àven nÀr du granskar den hemifrÄn, sÄ vi lÀmnar dig kvar video- av reklam, hoppas att Àven denna lilla upplevelse kommer att hjÀlpa till att undvika framtida bildrama.

GATA: Gizmodo