England säger ja till bilar som kör själva

England säger ja till bilar som kör själva

√Ąr du r√§dd f√∂r att ta en resa till England och hitta fel med h√∂gerstyrning? Inga problem, den brittiska regeringen har meddelat att obemannade bilar kommer att kunna cirkulera p√• gatorna i Storbritannien sedan 2015.

De Transportdepartementet det har också lanserat en fond på 10 miljoner pund för att öka forskningen i detta syfte och vara redo för det ödesdigra datumet.

När de tre städerna för att börja testa har valts kommer två typer av fordon att testas: helt autonoma obemannade bilar och självkörande bilar som kan överföra kontrollen till en mänsklig förare.

Detta projekt följer i fotspåren till det som lanserades 2011 i USA, det vill säga först genom att ändra vägreglerna och sedan genom att tillåta cirkulation av självkörande bilar tillsammans med en mänsklig förare. Ett experiment som nu har många verkligheter, tack också Google som först ägnade kropp och själ åt idén.

Nu Volvo, Audi och ett engelskt företag som heter SYFTE följer denna väg, är den brittiska regeringens hopp att leda eller åtminstone stödja dem USA, inom forskning om obemannad teknik.