Envy17 recension – den bĂ€rbara datorn som ersĂ€tter skrivbordet, perfekt för familj och arbete

Envy17 recension - den bÀrbara datorn som ersÀtter skrivbordet, perfekt för familj och arbete

NÀr vi letar efter en bÀrbar dator finns det tvÄ vÀgar vi kan ta, ett smidigt och lÀtt objekt, kanske utrustat med en SSD, som fokuserar mindre pÄ multimediaprestanda och spel till förmÄn för autonomi och bÀrbarhet, eller en bÀrbar dator som Àr nÀstan fast, utrustad med en stor skÀrm, adekvat grafikkort och rymlig hÄrddisk, som lÀggs till en mycket högre vikt.
Uppenbarligen finns det mÄnga möjliga nyanser mellan dessa tvÄ ytterligheter, men HP Avund 17 som vi kommer att prata om idag Àr utan tvekan en del av den andra gruppen, sÄ lÄt oss se tillsammans om det kan bli din pÄlitliga super-laptop.

UTSEENDE OCH SPECIFIKATIONER
The Envy lyser inte för specifika designlösningar, men utan tvekan Àr dess mörkgrÄ plast- och satinmetallkropp, med böjda och rundade linjer, en trevlig lösning ur estetisk synvinkel. TyvÀrr Àr metalldelen begrÀnsad till den nedre delen av kroppen, den med hÄrdvarukomponenterna och tangentbordet, medan vi för skÀrmen har en bestÀmt mer blygsam silverplast.

PÄ höger sida hittar vi 2 USB, ljuduttag, nÀtverksuttag och uttag för strömförsörjningen (bland annat mycket tunga och skrymmande), medan pÄ vÀnster sida finns en port för SD-kort, ytterligare 2 USB och en HDMI-port.
Styrplattan Àr uppenbarligen stor, Àven om det inte visade sig vara sÀrskilt exakt i vÀgtestet, liksom det bakgrundsbelysta tangentbordet, eftersom det som alla 17-tums bÀrbara datorer ocksÄ innehÄller ett numeriskt tangentbord. LÀngst ner till höger hittar vi en fingeravtryckslÀsare som lÄter dig skydda de viktigaste uppgifterna, medan vi upptill hittar logotypen för Beats Audio, vilket indikerar det kraftfulla ljudsystemet som Àr placerat strax före gÄngjÀrnet som ansluter bildskÀrmen och kroppen.
Vad vi inte har kunnat bevisa Àr teknik Leap Motion, integrerad i en annan version avAvundas, vilket gör att du kan styra datorn med vissa gester.

20140806_174452

SkÀrmens diagonal Full HD det Àr 17,3 tum för en verkligt ljus panel i alla situationer, Àven i direkt ljus, men en antireflekterande behandling skulle inte ha varit en dÄlig idé. Ovanför skÀrmen finns en Truevision HD-webbkamera. Bland annat Àr skÀrmen pekande sÄ att du kan flytta runt i Windows 8-grÀnssnittet utan problem.
De totala mĂ„tten Ă€r 41,6 x 27,44 x 3,06 för en vikt pĂ„ 2,8 kg, mycket skrymmande (hoppas inte att se en film pĂ„ planet, för du kommer inte att kunna öppna den, lita pĂ„ mig) men helt i linje med segmentet. Å andra sidan, om du vill ha en bĂ€rbar dator med en 17-tums skĂ€rm, mĂ„ste du ge upp nĂ„got.

UNDER SKALET
InutiAvund 17 vi hittar en 2,4 GHz fyrkÀrnig Intel i7-processor kallad 4700MQ. Vid sidan av det finns imponerande 16 GB RAM-minne och en NVIDIA GT 740M GPU.
Även med avseende pĂ„ det fasta minnet Ă€r vi inte i dĂ„lig form: 2 Hitachi HD 1 TB som ska delas mellan data och operativsystem och de viktigaste filerna. Batteriet har 6 celler för 5400 mAh.

VÄG TEST
Utan SSD startar Envy upp som en vanlig dator, sÄ du mÄste vÀnta i trettio sekunder innan du ser operativsystemets skÀrm. Kanske var det bÀttre att placera en solid state-enhet istÀllet för den andra terabyte HD.
Inget att rapportera angÄende arbetsanvÀndningen med Office-program (ingÄr ej) eller mer komplexa applikationer som Photoshop eller Sony Vegas, sÄ om du mÄste arbeta med fotoredigering eller videoredigering behöver du inte oroa dig för nÄgonting.

20140806_174157

Problemet om nÄgot representeras av batteriet, absolut inte upp till situationen, vilket pÄ grund av den stora skÀrmen och grafikkortet inte kommer att hÄlla sÄ mycket i de mest intensiva anvÀndningarna, och kommer att tvinga dig att leta efter en strömkÀlla inom ett par timmar. Naturligtvis, med tanke pÄ vikten, kommer du knappast att anvÀnda Envy pÄ sprÄng pÄ lÀnge.

NÀr det gÀller spelupplevelsen mÀrker du omedelbart att Envy inte Àr en dator gjord för spel. Grafikkortet har faktiskt en grÀns pÄ 64 GB minne och en 2 GB DDR3-ram (och inte DDR5) vilket resulterar i irriterande flaskhalsar i tyngre spel (typ Skyrim eller Battlefield IV).
Vem vill leka med avund du borde falla tillbaka pÄ mindre krÀvande titlar ur polygoner, kanske nÄgra strategiska spel eller spel med billigare grafik (om du gillar Diablo borde du inte ha nÄgra problem).
Uppenbarligen inga problem pÄ multimediainnehÄllets front, 17-tums skÀrmen Full HD och BeatsAudio-ljudsystemet Àr förmodligen det bÀsta tillgÀngliga för nÀrvarande för att titta pÄ en film eller lyssna pÄ musik pÄ surfplattor. Men Àven hÀr kan vi inte lÄta bli att lÀgga mÀrke till att det inte hade varit dÄligt att sÀtta en Bly-Ray-spelare.

20140806_174253

SLUTSLUTSATSER
Envy17 Àr utan tvekan en kraftfull och mÄngsidig dator, lÀmplig för all affÀrsanvÀndning, som ÀndÄ kÀmpar om du planerar att anvÀnda den för avancerade videospel. Perfekt för multimediaanvÀndning, men den Àr utrustad med ett batteri som i slutet av en film antagligen kommer att be dig laddas. Uppenbarligen rekommenderas det inte att anvÀnda Envy17 som en riktig bÀrbar dator.
Om vi ​​skulle definiera den perfekta anvĂ€ndningen för Envy17, lĂ„t oss sĂ€ga att dess typiska anvĂ€ndare Ă€r en del av en familj dĂ€r du letar efter ett verktyg för att arbeta, se filmer och lĂ„ta de smĂ„ spela. Den klassiska bĂ€rbara datorn som inte Ă€r en bĂ€rbar dator, eftersom den anvĂ€nds för att ersĂ€tta ett skrivbord med en mindre dator.

RÖSTA: 8