Ett anti-drone larmsystem

Ett anti-drone larmsystem

DE drönare de kan vara roliga och anvÀndbara för alla som arbetar inom film- och fotografivÀrlden, men de kan ocksÄ bli en mycket avancerad form av förföljelse och de Àr ett utmÀrkt sÀtt att invadera andras integritet.

LÄS OCH: Airdog, drönaren som följer dig nĂ€r du gör sport

Av denna anledning den Kickstarter ett övervakningssystem har dykt upp som identifierar i drönare (uppenbarligen de smÄ, inte de militÀra) inom cirka 15 meter. Teknik kallas Personal Drone Detection System och bestÄr av tvÄ sensorer, en styrmodul och en kommandomodul. Genom att dra nytta av WiFi, nÀr det upptÀcker ett system som kan vara en drönare, sÀnder det ett larm eller skickar ett meddelande till din telefon eller surfplatta.

För tillfÀllet kampanjen av Kickstarter föddes för att leta efter versionstestare Alfa, vilket hjÀlper till att förbÀttra systemet, eftersom systemet fortfarande kan ge falska positiva resultat pÄ grund av personer som anvÀnder telefoner eller andra elektroniska enheter nÀra sensorerna.

Den som vill testa systemet mÄste spendera cirka 500 dollar för att köpa enheten, som ska anlÀnda i november, kanske det ber lite för mycket eftersom det för tillfÀllet inte innehÄller en mycket cool automatisk anti-drone anti-flygplan.