Ett blodprov kan hjälpa oss med Alzheimers

Ett blodprov kan hjälpa oss med Alzheimers

En av de värsta funktionerna iAlzheimers är att när det är uppenbart nog att bli märkt är det redan för sent att stoppa det. Tidig diagnos kan betyda skillnaden mellan år med långsam mental nedgång och ett relativt normalt liv, varför forskare vid King’s College av London och av Oxford universitet har utvecklat ett test som kan förbättra situationen avsevärt.

Enligt The Telegraph kan forskare förutsäga om en person kommer att påverkas av Alzheimers kontrollera 10 proteiner som finns i blodet.

Testets framgångsgrad är ganska imponerande, eftersom det visade sig vara sant i 87% av fallen, vilket innebär att ett blodprov i framtiden kan vara tillräckligt för att förstå om vi kommer att drabbas av minnesförlust i framtiden och därför agerar av Följd.

Tyvärr är tidpunkten för forskningen, så de första officiella testerna förväntas inte före fem år och kommer att användas för att kontrollera de personer som mest sannolikt kommer att drabbas av sjukdomen. På det här sättet försöker vi förstå om några botemedel som kan vara små i de mer avancerade stadierna har en viktig pakt i de tidiga perioderna av sjukdomen.

Naturligtvis tröstar detta inte de 35 miljoner människor runt om i världen som redan lider av det, men det tänder fortfarande hoppet för alla andra.