Ett blodprov kan hjÀlpa oss med Alzheimers

Ett blodprov kan hjÀlpa oss med Alzheimers

En av de vĂ€rsta funktionerna iAlzheimers Ă€r att nĂ€r det Ă€r uppenbart nog att bli mĂ€rkt Ă€r det redan för sent att stoppa det. Tidig diagnos kan betyda skillnaden mellan Ă„r med lĂ„ngsam mental nedgĂ„ng och ett relativt normalt liv, varför forskare vid King’s College av London och av Oxford universitet har utvecklat ett test som kan förbĂ€ttra situationen avsevĂ€rt.

Enligt The Telegraph kan forskare förutsÀga om en person kommer att pÄverkas av Alzheimers kontrollera 10 proteiner som finns i blodet.

Testets framgÄngsgrad Àr ganska imponerande, eftersom det visade sig vara sant i 87% av fallen, vilket innebÀr att ett blodprov i framtiden kan vara tillrÀckligt för att förstÄ om vi kommer att drabbas av minnesförlust i framtiden och dÀrför agerar av Följd.

TyvÀrr Àr tidpunkten för forskningen, sÄ de första officiella testerna förvÀntas inte före fem Är och kommer att anvÀndas för att kontrollera de personer som mest sannolikt kommer att drabbas av sjukdomen. PÄ det hÀr sÀttet försöker vi förstÄ om nÄgra botemedel som kan vara smÄ i de mer avancerade stadierna har en viktig pakt i de tidiga perioderna av sjukdomen.

Naturligtvis tröstar detta inte de 35 miljoner mÀnniskor runt om i vÀrlden som redan lider av det, men det tÀnder fortfarande hoppet för alla andra.