Ett maskhÄl mitt i Vintergatan

Ett maskhÄl mitt i Vintergatan

Forskarna Zilong Li och Cosimo Bambi vid Fudan University i Shanghai presenterade en mycket speciell studie dĂ€r de skulle visa att det inte finns nĂ„got “enkelt” i centrum av vĂ„r galax. svart hĂ„l, men a maskhĂ„l det Ă€r en hypotetisk punkt dĂ€r man kan Ă„ka med hastigheter högre Ă€n ljus man kan passera förbi universum till den andra.

LÄS OCH: PĂ„ den internationella rymdstationen reparerar robotar robotar

SĂ„ bisarrt som det kan verka, den hĂ€r teori faller under det konsoliderade AllmĂ€n relativitet. De första som antog dessa fenomen var Albert Einstein Ă€r Nathan Rosen (dĂ€rav det mer korrekta namnet “Einstein-Rosen Bridge”), men för nĂ€rvarande har de aldrig observerats och dĂ€rför Ă„terstĂ„r bara matematiska objekt.

Enligt Li och Bambi nÀr verktyget inom nÄgra Är kommer att aktiverasEuropeiska södra observatoriet vi kommer att kunna observera och mÀta dessa abstrakta enheter för nu.

För tillfÀllet har forskarna gjort ett bra jobb för att bevisa den möjliga existensen av maskhÄl, men tills vi har data hÀrledda frÄn instrumentella mÀtningar Àr de enda resorna mellan universum vi kan göra bara de med fantasi.

Gata