Ett nytt projekt för framtidens krycka (foto)

Ett nytt projekt för framtidens krycka (foto)

Trots alla innovationer tillverkad av medicin och frÄnteknik, det finns ett objekt som har varit i stort sett detsamma sedan dess uppfinning: krycka. Idén bakom stödet för dem med tillfÀlliga rörelseproblem Àr faktiskt alltid en nÄgot mer detaljerad sockerrör, men tack vare designarens idé Behzad Rashidizadeh det kan snart förÀndras.

LÄS OCH: Intel och bĂ€rbara mot Parkinsons

Konceptet som utvecklats av den 27-Äriga designern visar faktiskt en helt förnyad typ av krycka, som istÀllet för att flytta vikten frÄn den skadade armen till armarna anvÀnder quadriceps, sÄ att du kan röra dig medan du fortsÀtter att anvÀnda bÄda hÀnderna fritt.

Sit & Stand, detta Ă€r namnet pĂ„ den revolutionĂ€ra krycken, föddes som en skolprojekt, för vilka eleverna kallades för att utforma en ny typ av stöd för ungdomar och vuxna med tillfĂ€lliga motoriska svĂ„righeter. Med tanke pĂ„ framgĂ„ngen med prototypen bestĂ€mde Rashidizadeh sig dĂ€rför för att presentera den i samband med Dyson Award, den tĂ€vling som skapats av uppfinnaren av den vĂ€lkĂ€nda dammsugaren dĂ€r unga uppfinnare uppmanas att tĂ€vla genom att presentera ”NĂ„got som löser ett problem”.

TyvÀrr Àr det Ànnu inte möjligt att veta om Sit & Stands vinner tÀvlingen och dÀrmed sÀkra $ 150.000 pris- och dÀrför den konkreta möjligheten att se sin egen förverkligande, eftersom det finns mÄnga projekt pÄ hög nivÄ bland deltagarna. Vi hoppas dock att tÀvlingen slutar pÄ nÄgot sÀtt att den revolutionÀra krycken inte tar slut snart och att patienter frÄn hela vÀrlden dÀrmed kan njuta av denna viktiga innovation.

GATA: Gizmodo