Ett nytt trick för att undvika PIN-stöld av bankomater och kreditkort (video)

Ett nytt trick för att undvika PIN-stöld av bankomater och kreditkort (video)

dÀr elektroniskt kortsÀkerhet, bÄde debet- och kreditkort, beror frÀmst pÄ sÀkerhets-PIN-koden. Om en angripare skulle fÄ tag pÄ den hÀr koden, tillsammans med den magnetiska signaturen pÄ kortet, kunde han dra nytta av kontot kopplad till detta.

LÄS OCH: Toppmoderna bankomater och kreditkortstjuvar

För att komplicera saken, mer och mer sofistikerade metoder för klona magnetbandet, kommer ett sÀrskilt iPhone-omslag. Detta tillbehör integrerar en infraröd kamera att om den pekas pÄ en knappsats dÀr en PIN-kod har matats in, kan den visa vilka knappar som har tryckts.

Fingrarna överför kroppsvÀrme till tangenterna och lÀmnar en termisk markering som kan detekteras av kameran. Om bandmaterialet skiljer sig frÄn metall kan mÀrket vara lÀsbart i en hel minut.

Lyckligtvis lösning pÄ problemet det Àr ganska enkelt, det rÀcker att placera handflatan pÄ de andra tangenterna för att förvÀxla de som trycks med de andra, vilket gör omöjligt att hitta kombinationen.

I videon nedan kan du se hur mekanismen fungerar, tack vare en praktisk demonstration i en butik. Allt som ÄterstÄr Àr att tacka YouTuber Mark Rober för att ha spridit funktionen av denna hjÀlpmedel och dess lösning.

Gata