Ett protein som normaliserar insulinnivÄerna i en vecka

Ett protein som normaliserar insulinnivÄerna i en vecka

Forskare upptÀckte en proteinbaserad behandling som Äterförde en persons blodsockernivÄer till det normala diabetisk mus i ungefÀr sju dagar.

Studien avslöjade en möjlig ny form av terapi för diabetes typ 2, baserat pÄ ett protein som kallas FGF1, som inte bara normaliserar insulin i en vecka (under en behandlingsperiod som varade i en mÄnad) utan verkar ha nÄgra biverkningar, sÄsom viktökning eller förlust av kalcium i benen, som normalt Ätföljer detta av vÄrd.

Uppenbarligen Àr de fortfarande preliminÀra resultat, och det Àr tidigt att förstÄ om FGF1 det kommer att ha samma effekter pÄ mÀnniskor, det Àr inte heller klart hur proteinet uppnÄr detta, sÄ det tar lite tid för forskare att bestÀmma mekanismen för denna terapi och eventuella förÀndringar som den kan orsaka.

Dessutom verkar det som om behandling med FGF1 gör att mÀnniskor tappar aptiten i tvÄ veckor, vilket kan leda till depression. Forskarna Àr emellertid övertygade om att de kommer att kunna testa behandlingen pÄ mÀnniskor inom fem Är, Àven om de stÄr inför ett avgörande jobbigt jobb.