Ett skript för att randomisera din MAC-adress

Ett skript för att randomisera din MAC-adress

L ‘MAC-adress det Ă€r adressen som unikt identifierar enhetens nĂ€tverkskort: det tilldelas av tillverkaren och representerar “identitetskortet” för din nĂ€rvaro i ett nĂ€tverk.

LÄS OCH: SĂ€kerhetsinstĂ€llningarna du behöver veta för att konfigurera vĂ„r router

Exakt av denna anledning unikhet Àr stanna kvarTill skillnad frÄn IP-adresser som tenderar att förÀndras för varje anslutning Àr det en av de viktigaste faktorerna som tillÄter den som vill kontrollera dig i hemlighet för att hÄlla reda pÄ dina handlingar online. Du kan dock rÀdda dig sjÀlv frÄn denna möjlighet genom att utnyttja möjligheten att Àndra den pÄ programvarunivÄ.

Bloggaren Jonathan Zdziarski bestÀmde sig för att förenkla vÄrt arbete ytterligare genom att skapa ett manus som, om gjort, kommer att Àndra vÄr MAC-adress helt slumpmÀssigt var 30: e sekund. Skriptet var avsett för OS X, men bör enkelt anpassas för andra operativsystem.

För andra mindre allvarliga problem Àn rÀdslan för att följas, till exempel för att komma runt problemet med tidsgrÀns tillgÀnglig i gratis anslutningar kan du vÀnda dig till enklare lösningar med MAC-spoofing: det handlar alltid om att Àndra din fysiska adress, men du behöver antagligen inte skapa en slumpmÀssig var 30: e sekund: Àven en ensiffrig Àndring borde rÀcka .

Vi lÀmnar dig dÄ pÄ bloggarens adress för att lÀsa alla instruktioner nödvÀndigt för att implementera denna teknik, vilket kan visa sig anvÀndbart sÀrskilt i mobila enheter, mer föremÄl för att vara ansluten till olika anslutningar, inklusive offentliga, ofta inte sÀrskilt sÀkra.

GATA: Lifehacker