Ett solkraftverk i Kalifornien förbrÀnner tusentals fÄglar

Ett solkraftverk i Kalifornien förbrÀnner tusentals fÄglar

dÀr BrightSource Energy i Ivanpah Kalifornien Àr vÀrldens största vÀrmekraftverk. I denna typ av anlÀggningar koncentreras solens strÄlar pÄ ett system som kan absorbera vÀrmen för att omvandla det genom ett system baserat pÄ Änga till elektricitet.

LÄS OCH: Solstormen 2012 kan orsaka 2 biljoner skador

Även om denna typ av energi inte producerar nĂ„gon form av direkt förorening Ă€r den tyvĂ€rr inte undantagen frĂ„n att pĂ„verka miljön. NĂ€r en fĂ„gel hittas passerar i koncentrerade solstrĂ„lar den stora mĂ€ngden energi dödar dem direkt; tyvĂ€rr Ă€r antalet olyckor riktigt högt och det berĂ€knas vara cirka 28 000 per Ă„r sedan.

Efter en första inspektion av myndigheterna var det möjligt att identifiera problemet. Insekter som lockas av speglarnas ljus skulle i sin tur locka fÄglar pÄ jakt efter lÀtt byte. Företaget som förvaltar anlÀggningen har förklarat att bÄde siffrorna och fenomenet har blivit uppblÄsta och har gÄtt med pÄ att inspektionen officiellt mÄste kvantifiera fenomenet.

TyvÀrr har varje mÀnsklig aktivitet sin oundvikliga inverkan och om Ä ena sidan solenergi, termisk eller solcellsenergi tillÄter att generera elektricitet utan att slÀppa ut gaser som Àr skadliga för miljön, har den ocksÄ en del nackdelar att övervÀga. Detta fenomen var kÀnt och hade förutspÄtts, men det Àr viktigt att förstÄ det grundligt för att försöka förhindra det och minska det ekologiska fotavtrycket Ànnu mer av framtida kraftverk.

Gata