Ett system för att skapa ditt eget personliga undervattensnÀtverk

Ett system för att skapa ditt eget personliga undervattensnÀtverk

Du vet vad det bÀsta med att göra Àr dykning? Att ingen pratar och ingen kan hÄlla telefonen i handen. En dykare kan inte sms med en smartphone, kan inte checka in under vattnet eller skicka omedelbar selfies med en moray Äl. Detta beror pÄ att vatten försvÄrar kommunikationen med normala elektromagnetiska och ljudvÄgor, Àven om en havsvattentÄlig mobiltelefon uppfanns.

Ett företag kan dock göra de visuella och ljudledningarna som konventionellt anvÀnds under vattnet förÄldrade, lyckligtvis inte med en undervattensversion av Whatsapp, men medAqwarys smarta konsol som anvÀnder ultraljudsvÄgor för att skapa ett litet lokalt nÀtverk mellan smÄ grupper av dykare och en eventuell stödbÄt, som rapporterar viktig information sÄsom position, lufttillförsel och temperatur. Systemet fungerar inom ett intervall pÄ cirka 100 meter och kan spÄra upp till 70 dykare och visa all data pÄ en skÀrm OLED. Mer Àn för kommunikation mellan dykare fungerar systemet som ett sÀkerhetssystem, eftersom om nÄgon av de anslutna dykarnas syre av nÄgon anledning skulle ta slut skickar Smart Console ett varningsmeddelande till alla anslutna dykare.

Dessutom lĂ„ter systemet dig skicka larm om du fastnar under vattnet. För nĂ€rvarande Ă€r det dock inga tweets frĂ„n tjugo meters djup, det finns inte tillrĂ€ckligt med band, men det kan finnas nĂ„gra i senare modeller … men vi hoppas inte heller.