Ett top-down-övervakningssystem i realtid testat i USA

Ett top-down-övervakningssystem i realtid testat i USA

Compton är ett av de tuffaste stadsdelarna i Los Angeles, och i ett försök att stoppa brott började lokal polis förra året testa ett system för övervakning av brott i realtid.

L√ĄS OCH: Gofor, on-demand drone-tj√§nsten (video)

Med detta system är det möjligt att observera varje person, varje stöld, varje rån, varje våld, varje flykt i bilen och notera.

Systemet heter Persistent Surveillance Systems och uppfanns av en före detta militär Ross McNutt, som beskriver det som ett slags Google Earth i realtid, men med inspelningsfunktioner.

Systemet är baserat på flygplan utrustade med kameror med ultrahög upplösning som kan filma ett stadsområde på 40 kvadratkilometer i sex timmar. I teorin skiljer det sig inte så mycket från vad satelliter gör, bara i det här fallet kan filmen spolas, zoomas in eller så kan du följa vissa ämnen. Systemet kan ännu inte identifiera ansikten, men när det används i samordning med trafikljuskameror och andra videokällor på marken kan det känna igen en misstänkt från det exakta ögonblicket när han flyr från en brottsplats och följa honom steg för steg.

Systemet har redan testats a Baltimore är Daytonoch i vissa fall kunde systemet hitta en misstänkt redan innan han begick stölden.

Uppenbarligen medför systemet massor av frågor relaterade till privatliv och övervakning av varje person som rör sig fritt runt i staden, men enligt uppfinnarna är det ett ännu mindre invasivt system än andra, eftersom det inte ser inuti husen och det inte känner igen ansikten.

PSS √§r ett system som ger mer s√§kerhet med mindre integritetsf√∂rlust √§n m√•nga andra system d√§r ute“Compton-agenter f√∂rklarar.

Om du uttrycker det s√• h√§r …