Ett virtuellt videosystem med 6K-kvalitet

Ett virtuellt videosystem med 6K-kvalitet

Med Oculus / Facebook, Samsung, Sony Àr Google redo att utnyttja virtual reality-sektorn kommer vi snart att invaderas av virtuella persimmons av alla slag, men de kommer bara att vara skrÀp utan en stor mÀngd innehÄll.

LÄS OCH: Röd tillkĂ€nnager 6K Scarlet Dragon

Och om det ur videospelens synpunkt finns mÄnga engagerade utvecklare, en bland alla John Carmack, mannen som gav oss DooM och Quake, ur video synvinkel Àr inte mycket kÀnt Àn.

Men för dem som Àr intresserade av att skapa imponerande navigerbara videor i virtuell verklighet, NextVR har utvecklat ett kamerasystem som spelar in livevideo som kommer att sÀtta dig i centrum för alla scener.

Systemet bestÄr av sex kameror drake frÄn 6K, kunna skapa videor av mycket hög kvalitet, som trots att de inte har kameror pekade uppÄt eller nedÄt kan övervinna detta problem med fiskögolinser.

NextVR kommer att tillhandahĂ„lla videor för Samsung Gear och arbetar ocksĂ„ med Oculus VR, och att bedöma efter vilken typ av hĂ„rdvara den kan fĂ€lta, vĂ€ntar “virtuella” videor frĂ„n kĂ€ken till marken.