Facebook kommer att anvÀnda internethistoriken för mer riktade annonser

Facebook kommer att anvÀnda internethistoriken för mer riktade annonser

Nyheter som kommer till det sociala nÀtverket i blÄtt: Facebook kommer att anvÀnda data frÄn appar och webbplatsers historia för att tillhandahÄlla reklam- mer riktade till sina anvÀndare.

LÄS OCH: En japansk drink blir den första reklamen som landar pĂ„ mĂ„nen

Denna Àndring kommer att aktiveras under de kommande veckorna och kommer att ge annonsörer information om kronologi anvÀndarnavigering, för att visa allt mer specifika annonser: denna praxis Àr redan utbredd pÄ internet, men det representerar en nyhet för Facebook och orsakar en kÀnsla med tanke pÄ det mycket stora antalet anvÀndare av webbplatsen.

Om det om en liten stund kommer du att se det flyta i ditt anslagstavla reklam för produkter som du tidigare har sökt pÄ internet, kommer du att veta att den hÀr funktionen ocksÄ har aktiverats för ditt konto. För att Ätfölja dessa förÀndringar finns det dock ocksÄ fler möjligheter att komma kontrollera pÄ reklam kommer du att se: bredvid varje annons kommer det att finnas en utökbar meny för att ta bort ett visst varumÀrke frÄn dina intressen. NÀr det gÀller att lÀsa dina surfvanor, för avaktivera den hÀr funktionen mÄste du hantera Digital Advertising Alliance.

VIA: Gizmodo