Flone, den flygande smarttelefonen (video)

Flone, den flygande smarttelefonen (video)

Bli inte för förvÄnad, Flone det Àr inte en ny modell som lanserades pÄ marknaden: trots att efter lasrar, fuktighetsgivare, pulsdetektorer och sÄ vidare Àr vi vana vid att se alla typer av tillbehör pÄ smarttelefonerna komma ut, har ingen tillverkare Ànnu tÀnkt att föra Transformers-vÀrlden i fickan genom att kasta en telefon med vingar.

LÄS OCH: EasyJet kommer att anvĂ€nda drönare för sĂ€kerhetsinspektioner

IstÀllet Àr det ett projekt för ett grÀnssnitt som gör det möjligt för vanliga smartphones att flyga: ett lÀmpligt format stöd, till vilket motorerna med de fyra propellrarna kommer att anslutas, gör att du kan sÀkra en telefon och anvÀnda kameran för suggestiva flygbilder.

För nÀrvarande garanteras driften av ett kort Arduino, som kommunicerar via Bluetooth med en smartphone pÄ marken tar emot flyginstruktioner via en applikation: önskad riktning, höjd och hastighet tolkas och implementeras via MultiWii-programvaran. Smarttelefonen som bÀrs under flygning har bara en kameras funktion, sÄ mycket att jungfrunflygningen utfördes med ingenting ombord.

Hittills ett intressant projekt, men inget som inte redan har setts. Den bÀsta utvecklingen förvÀntas dock för framtida: med tanke pÄ att systemet svarar tack vare stimuli frÄn sensorer som finns pÄ en smartphone, faktiskt Àr mÄlet för utvecklarna att kunna flyga drönaren direkt frÄn smartphone ombord. LÄt oss till exempel förestÀlla oss att en rutt Àr instÀlld pÄ att nÄs tack vare GPS: smarttelefonen kan rÀtta till eventuella fel bana eller svara pÄ atmosfÀriska hÀndelser med hjÀlp av dess sensorer. Dessutom skulle svÄrigheterna pÄ grund av det begrÀnsade Bluetooth-omrÄdet försvinna, eftersom enheten alltid skulle vara nÀra kortet som mÄste ta emot signalerna.

Kort sagt, ett projekt som vi hoppas kommer att lyckas, ocksÄ med tanke pÄ att författarna vill slÀppa allt nedan GPL-licens, sÄ att du kan fÄ feedback frÄn den som försöker implementera den pÄ en sjÀlvbyggd drönare. Vi inbjuder dig dÀrför att besöka den officiella sidan och vi lÀmnar dig med en intressant presentationsvideo.