Flygande Wi-Fi-Ätkomstpunkter för militÀren pÄ uppdrag

Flygande Wi-Fi-Ätkomstpunkter för militÀren pÄ uppdrag

I en inte alltför avlÀgsen framtid Internet kan komma frÄn himlen: Google och Facebook, genom olika förvÀrv, skulle redan arbeta med projekt för spridning av webben genom anvÀndning av drönare. I lÀnder dÀr konstruktion och underhÄll avinfrastruktur Àr komplicerade, procentandelen anvÀndare av nÀtverk det Àr mycket lÀgre Àn resten av vÀrlden. Intresset för de tvÄ verkar uppenbart, men de skulle inte vara de enda som vill utnyttja denna teknik.

LÄS OCH: Mystiska triangulĂ€ra flygobjekt prickade över Texas

ByrÄn militÀr- USA DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), Àven kÀnd för mycket sofistikerade robotar, försöker förvandla nuvarande drönare, som anvÀnds av armén, till hotspot för internetanslutningar trÄdlös i hög hastighet.

Gudar har testats just nu former installerbar, utrustad med justerbara antenner och radioförstÀrkare. MÄlet skulle vara att fÄ nÀtverk med prestanda som Àr jÀmförbara med tekniken 4G inom omrÄden av krig fjÀrrkontroll dÀr datautbyte Àr svÄrt eller omöjligt.

I testfasen som började förra mÄnaden testades modulerna pÄ landfordon och med LTE-nÀtverk, medan för de efterföljande testerna skapades ett nÀtverk mellan flera drönare under flygning och anvÀndning av tekniker som WiMax. Dick Ridgway, programledaren, tyckte att resultaten var tillfredsstÀllande.

Hittills har mÄnga vanliga tekniker haft ett militÀrt ursprung och det Àr inte uteslutet att dessa trÄdlösa Ätkomstpunkter en dag kommer att flyga över vÄra huvuden.

Gata