Förbättringarna av Google Car som driver sig själv

Förbättringarna av Google Car som driver sig själv

Det har gått flera år nu Google investerat i projektet Google Car, bilen som kör sig själv, och var också den enda som gjorde det. Ett drag som säkert har gett henne bilindustrins missnöje, ett projekt som nu är i ett så avancerat skede att det enkelt kan hantera stadstrafiken.

L√ĄS OCH: V√§gen som lyser upp i m√∂rkret

Ja, eftersom det är en sak att gå en mil på motorvägen, är det en annan sak att göra det i stadens centrum, undvika fotgängare, dubbelfodrade bilar, cyklister, men också uppmärksamma skyltar, trafikljus och polis. En stressig situation, där även en erfaren förare kan hamna i svårigheter, men tydligen inte där Google Car.

I en video som publicerades i dessa var jag på projektets blogg. Det visade sig faktiskt hur programmet som analyserar de tusentals information som kommer från trafiken kan hantera situationen enkelt och upptäcka även när en cyklist gör ett tecken med handen om att han vill göra en sväng.

För tillfället Google Car den har 700 000 mil till sin kredit utan repor och kan resa fritt i tre amerikanska stater. Hoppet om Google är att det en dag kommer att bli referenspunkten för stadstrafiken, särskilt för kollektivtrafiken.