Forskare gÄr fisken för att lÀra sig om vÄrt förflutna

Forskare gÄr fisken för att lÀra sig om vÄrt förflutna

Att försöka göra fiskvandring verkar som den klassiska idén som kan komma till dig pÄ en pub klockan tvÄ pÄ morgonen, men inte för tre forskare frÄn McGill University, med avsikt att förstÄ de fysiska och beteendeförÀndringar som intrÀffade i den första fisken som Àgde rum för 400 miljoner Är sedan. flytta till fastlandet.

För att förstĂ„ hur detta hĂ€nde tog forskarna 111 valpar av en art som vanligtvis kallas bichir o “DinosaurieĂ„l” och de uppfostrade dem i Ă„tta mĂ„nader i en speciell miljö bestĂ„ende av ett golv fullt av smĂ„sten och endast 3 millimeter vatten. En försiktighetsĂ„tgĂ€rd som i kombination med speciella luftfuktare förhindrade att fisken torkade ut. En kontrollgrupp med 38 fiskar odlade i den normala vattenmiljön tillsattes till dessa bichirer.

Allt möjliggörs ocksÄ av det faktum att dessa fiskar har det fungerande lungor och de kan andas luft, trots att de har gÀlar. TvÀrtom andas de vanligtvis regelbundet pÄ ytan för att öka deras lufttillförsel och ibland gÄr de pÄ ytan med hjÀlp av fenorna, sÀrskilt nÀr de mÄste flytta frÄn en vattenbassÀng som torkar ut.

Forskarna anvÀnde höghastighetskameror för att analysera sina rörelser under experimentets Ätta mÄnader och analyserade ocksÄ kropparna hos Àmnen frÄn bÄda grupperna för att förstÄ hur livet pÄ jorden hade förÀndrat skelettet.

Resultatet Ă€r att Ă„tta mĂ„nader med mycket lite vatten har förĂ€ndrat sĂ€ttet fisken gĂ„r drastiskt pĂ„. Med tiden började faktiskt den “markbundna” gruppen att gĂ„ bĂ€ttre, hĂ„lla huvudet högre och placera sina fenor pĂ„ ett annat sĂ€tt. Kroppen har ocksĂ„ anpassat sig till förĂ€ndringen, modifierat nyckelbenets leder och benstrukturen som stöder fenorna för att möjliggöra större rörelse för den senare och av huvudet.

Denna typ av experiment begrÀnsar dock slutsatserna vi kan dra av det, eftersom denna typ av Äl inte Àr direkt relaterad till den första fisken som gick pÄ landet, utan bara fysiskt lika, men det Àr fortfarande ett bra sÀtt att hypotes om en grundlÀggande hÀndelse. för liv pÄ jorden, som kanske genererades av vissa pooler dÀr vatten var knappt.