Forskare har äntligen upptäckt hur hallucinogena svampar öppnar sinnet

Forskare har äntligen upptäckt hur hallucinogena svampar öppnar sinnet

Att den hallucinogena svampar Att kunna “√∂ppna sinnet” √§r inget nytt: faktiskt h√∂r vi ofta om effekterna som kan s√§tta sinnet i ett tillst√•nd som liknar en dr√∂m. En annan sak √§r dock att demonstrera att detta verkligen h√§nder, och det √§r vad forskare gjorde med en studie publicerad i.

L√ĄS OCH: Alkohol: sju myter att skingra

För deras experiment injicerade forskarna en dos psilocybin, ämnet som ger svampen sin kraft, till en grupp på 15 deltagare. En annan grupp, som användes som en jämförelse, fick inte injektionen. Använd sedan en teknik för aktivitetskontroll av hjärnan övervakade forskarna områdena som arbetade i båda grupperna. Som ett resultat hade individer som injicerades med psilocybin ökad aktivitet i hjärnregionerna som vanligtvis fungerar. under drömmar, när vi sover. Utöver dessa ökade också aktiviteten inom områden som vanligtvis förknippas med känslor och minne. Enligt forskarna, alla effekter som också uppstår när vi drömmer.

Med tanke p√• att ofta m√§nniskor som anv√§nder hallucinogener ofta beskriver upplevelsen som n√•got “som liknar en dr√∂m” kanske dessa resultat inte √∂verraskar mest och √§r inte avsedda att st√∂ra den kollektiva fantasin. Ut√∂ver detta m√•ste det dock beaktas att psilocybin inte bara avblockerade k√§nslor utan ocks√• minskade aktiviteten i delar av hj√§rnan i allm√§nhet associerad medsj√§lvk√§nsla och al k√§nslan av ens ego. Denna konstiga kombination verkar till√•ta anv√§ndare att betrakta sina k√§nslor ur en bredare och ofta mer positiv synvinkel. Det √§r ocks√• tack vare dessa effekter, enligt en artikel publicerad av Carhart-Harris f√∂r, att hallucinogener l√§nge har ansetts vara anv√§ndbara underl√§ttare f√∂r vissa former av psykoterapi.

De uppt√§ckter emellertid √§r de “helt nya, och deras giltighet beh√∂ver testas ytterligare”, skrev Carhart-Harris. Om resultaten bekr√§ftar dem kan de dock √§ntligen leda oss till en biologisk grund f√∂r att f√∂rst√• “medvetenhetens utvidgning som √§r ett av k√§nnetecknen f√∂r enpsykedelisk upplevelse“.

GATA: Gränsen