Forskare skapar “onaturligt” DNA

Forskare skapar

Efter 15 Ärs arbete lyckades forskarna skapa levande celler som innehÄller block av Onaturligt DNA. Detta representerar ett steg mot skapandet av anpassade lÀkemedel och öppnar dörren till en framtid dÀr vi kan skapa levande varelser som inte finns pÄ jorden.

LÄS OCH: Kepler-186f, den jordliknande planeten tillkĂ€nnagav officiellt

Normalt innehĂ„ller livet DNA skapad med fyra typer av nukleotider, identifierade med bokstĂ€verna A, T, C och G. Nu har ytterligare tvĂ„ artificiellt skapade nukleotider lagts till, som har gett liv till ett DNA som kan definieras som “frĂ€mmande” och som möjliggör nĂ€stan oĂ€ndliga variabler.

Faktum Àr att i framtiden spekulerar forskare ocksÄ för att skapa DNA endast gjorda av externa nukleotider, vilket tekniskt sett skulle vara som att vrida evolutionsklockan tillbaka miljontals Är och börja frÄn grunden en evolutionÀr process som vi inte kÀnner till resultaten.

Utöver science fiction-perspektiven kan denna upptÀckt tillÄta oss att utveckla revolutionerande botemedel i framtiden, sÄ lÀnge vi inte skapar nÄgot som liknar Godzilla.