Forskare upptÀcker omkopplaren som stÀnger av hjÀrnan

Forskare upptÀcker omkopplaren som stÀnger av hjÀrnan

Vi tappar alla medvetandet minst en gÄng om dagen nÀr vi lÀgger oss, men hittills har forskare aldrig rÀknat ut vilken del av hjÀrnan den kontrollerar nÀr vi Àr medvetna och nÀr inte.

I dessa dagar har forskare studerat nÄgra epileptiska patienter tagit ett steg framÄt, och de verkar ha hittat det tack vare en oavsiktlig tillfÀllighet som gjorde det möjligt för dem att stÀnga av och pÄ hjÀrnan med elektrisk stimulering.

Som rapporterats av forskarna i George Washington University anvÀnde djupa hjÀrnelektroder för att kontrollera hjÀrnans funktion och lokalisera omrÄden som orsakade anfall nÀr en av elektroderna placerade pÄ kloster, har en tunn remsa neuroner nÀstan försummat i studierna börjat ge intressanta signaler.

OvÀntat, sÄ snart en högfrekvent elektrisk signal skickades till kloster, patienten tycktes tappa medvetandet, inte omedelbart, som under en attack, utan genom att gradvis sakta ner sina funktioner, sedan tala lÄngsammare och röra sig lÄngsammare, tills ett fullstÀndigt stopp med total okÀnslighet för visuell eller auditiv stimulering.

NĂ€r den elektriska signalen stĂ€ngdes av Ă„tervĂ€nde patienten helt vaken utan minne om vad som hade hĂ€nt. Tekniskt dĂ€rför kan vi sĂ€ga att stimulering av kloster Det “somnade patienten”.

UpptÀckten har enorm potential för patienter som lider av epilepsi eller stater av halvmedvetenhet, men vi Àr fortfarande i sin linda, eftersom experimentet utfördes pÄ en enda patient. Utan tvekan kommer det att vara avgörande för framtida hjÀrnstudier att identifiera det hjÀrnomrÄde som reglerar medvetandet.

Vem vet, kanske en dag somnar vi helt enkelt genom att stÀnga av hjÀrnan med en brytare, till glÀdje för sömnlöshet.