Första dödsolyckan för Tesla Model S

Första dödsolyckan för Tesla Model S

Elon Musk frÄn idag kan han inte lÀngre sÀga att ingen nÄgonsin har dött i en bil Tesla, men knappast nÄgon kan skylla den mest kÀnda elbilen nÄgonsin för denna tragedi.

LÄS OCH: Tesla gör sina patent till “öppen kĂ€llkod”

Tidigare denna mÄnad, 26-Äringen Joshua Slot han hade lyckats fly med en Tesla Model S frÄn ett servicecenter Tesla i Los Angeles, men polisen upptÀckte lÀtt fordonet och började jaga. Under jakten hade polisen varit inblandad i en olycka och kunde inte fortsÀtta följa Slot, men han hade inte slutat resa mer Àn 100 km / h i stadstrafiken.

TyvÀrr, inte strax efter att bilen hade en kollision som involverade tre andra bilar och ett par gatlyktor, slutade loppet med en inverkan som delade den i hÀlften och startade SpÄr ur sittbrunnen. Den frÀmre delen tog eld mitt pÄ vÀgen, medan den bakre fortsatte sin flygning och hamnade fast i byggnaden för det lokala judiska samfundet.

Fem personer var inblandade i olyckan men har redan skrivits ut frÄn sjukhuset. SpÄr levde fortfarande efter kollisionen och Äterupplivades i nÄgra minuter pÄ vÀg till sjukhuset, kanske tack vare sÀkerhetsstandarderna i Modell S. som alltid har varit mycket höga, Àven om företaget har uppgett att i nÀsta modeller kommer en titansköld ocksÄ att lÀggas till bak, för att minimera risken för att vara inblandad i en eventuell batteribrand.