Förvandla din smartphone till en Kinect (video)

Förvandla din smartphone till en Kinect (video)

Ett forskargrupp av Microsoft har utvecklat ett genialt system för 3D-skanning av objekt som har mycket gemensamt med Kinect. Gruppen har anpassat en Android-smartphone med en speciell videokamera som kan fÄnga infraröd strÄlning och förvandla signalen till en tredimensionell bild.

LÄS OCH: Microsoft vill förbĂ€ttra de interpersonella fĂ€rdigheterna hos virtuella assistenter

En serie infraröda lysdioder och ett filter som blockerar synligt ljus (den som uppfattas av vÄra ögon), i kombination med specialprogramvara och kraften frÄn de senaste smartphonesna, kan systemet generera 3D-reproduktioner av den omgivande miljöneller Ätminstone av de nÀrmaste föremÄlen.

Under tiden skulle en annan forskargrupp utveckla ett system baserat pÄ synligt ljus som dÀrför skulle fungera, utan behov av ytterligare hÄrdvarumoduler, med kamerorna som redan finns pÄ varje smartphone.

BÄda projekten Àr fortfarande under utveckling men det Àr alltid trevligt att se hur man anvÀnder redan tillgÀngliga tekniker Àr det möjligt att utöka funktionerna pÄ vÄra enheter.

Även om vi inte vet vilka praktiska tillĂ€mpningar detta system kan ha, Ă€r det inte svĂ„rt att förestĂ€lla sig hur fans av det Ă€r 3d-utskrivning Ă€r redan stolta över att kunna anvĂ€nda den i sina projekt.

Gata