Fotografera med din smartphone: 7 tips frÄn en professionell fotograf (foton)

Fotografera med din smartphone: 7 tips frÄn en professionell fotograf (foton)

Tack vare den stora spridningen av smartphone, som lÄter dig alltid ha ett sÀtt att skjuta med dig foton, har antalet bilder som var och en av oss försöker odödliggöra stunder i vÄrt liv ökat avsevÀrt, men förmodligen utan att öka fotokvalitet: i de flesta fall riskerar du faktiskt att ta hem bilder utan nÄgot konstnÀrligt vÀrde. SonyMobile-webbplatsen, för att visa godheten i det japanska husets produkter, frÄgade sedan a Paul Steele, professionell fotograf, för att sammanfatta de bÀsta tipsen för att förbÀttra kvaliteten pÄ vÄra foton utan för mycket anstrÀngning.

LÄS OCH: Fotografering: tidsprioritetsguide

Tips 1 – Reflektionerna

NÀr man söker kan reflektioner i hög grad berika motivet pÄ ett fotografi. Inte bara de av speglar eller fönster, men ocksÄ de mindre uppenbara: en pöl pÄ en regnig dag, eller glasögon i en bar, kan göra ett foto intressant genom att ge det en ledtrÄd till vÀrlden som förblir utanför bilden.

rÄdsfotograf - 2 reflektioner

Tips 2 – Betraktningsvinkel

Var inte lat: den platsen för skottet Àr den första faktorn för att bestÀmma resultatet av ett fotografi. Rör dig, gÄ och leta efter den bÀsta som visar olika synpunkter frÄn den mest uppenbara: du kommer att bli förvÄnad över resultatet du kan fÄ till och med bara genom att knÀböja eller ligga pÄ marken och peka linsen uppÄt.

tipsfotograf - 3 vinklar

Tips 3 – Linjerna

Linjer och perspektiv Àr referenspunkten för sammansÀttningen av bilder sedan mÄlningens början: leta efter linjerna runt dig, oavsett om de bestÄr av palats, landskap eller ocksÄ mÀnniskor. Kreativa vinklar och mycket hÄrda linjer kan göra att ett fotografi sticker ut mycket.

rÄdsfotograf - 4 rader rÄd fotograf - 4b linjer

RĂ„det 4 – Ljuset

Situationerna för dÄlig belysning de kan vara svÄra för en fotograf, sÀrskilt med smartphones, dÀr sensorns lilla storlek krÀver mer ljus. SÄ försök att dra nytta av hörnlamporna, som kommer frÄn fönstren, vilket kan ge ditt fotografi en mystisk aspekt. VÀlj ocksÄ fokus och rikta in dig pÄ den mindre upplysta delen av motivet för att kalibrera exponeringen pÄ det. Om du lÀmnar den ljusaste delen markerad kommer enheten att försöka korrigera överexponeringen, vilket gör att du förlorar detaljerna i alla mörkare omrÄden.

rÄd fotograf - 5 ljus

Tips 5 – Fokus

Försök att överraska din publik med en fokus pĂ„ de mindre uppenbara delarna av bilden: som ett exempel kan vi ta bilden av en hund nedan. Normalt i foton av djur, du försöker fokusera dina ögon, medan du hĂ€r, med fokus pĂ„ nĂ€san, skapar en helt annan aspekt: ​​hunden verkar mer vĂ€nlig och sympatisk, och det verkar nĂ€stan höra honom försöka lukta linsen.

fotograftips - 6 fokus

Tips 6 – Kompositionen

Det finns mycket att sĂ€ga om detta Ă€mne: sammansĂ€ttning, hur du “ordnar” motiven pĂ„ din scen, Ă€r den avgörande faktorn för den mening du vill ge bilden. Var ocksĂ„ hĂ€r original: flytta huvudĂ€mne frĂ„n centrum, en vana som plattar bilderna och gör dem statiska, till förmĂ„n för en vinkel. Det kommer att göra bilden mer intressant, och du leder tittarens blick genom skottet och antyder att inte bara huvudpersonen berĂ€ttar fotografisk historia, men ocksĂ„ hela miljön som omger den.

rÄdsfotograf - 7 komposition

rÄdsfotograf - 7b-komposition

RĂ„det 7 – Ämnen

HÄll ögonen öppna intressanta Àmnen som finns runt dig: Àven saker som Àr tyst en del av vÄrt dagliga liv som byggnader, dörrar, leksaker eller vissna löv kan ge idén till ett fantastiskt foto. Ofta Àr det inte sÄ viktigt att gÄ vÀldigt lÄngt för att skapa intressanta bilder, utan snarare att komma nÀra det vi har bredvid oss.

rÄdsfotograf - 8 Àmnen

Dessa var nÄgra idéer för förbÀttra dina fÀrdigheter, uppenbarligen giltigt bÄde för fotografering med smartphone Àn med kameror. Det som Àr viktigast Àr dock uppenbarligen ditt kreativ inspiration, trÀnad med mÄnga mer eller mindre framgÄngsrika försök. LÄt oss se dina viktigaste bilder i kommentarerna, eller de du tycker Àr mest originella och framgÄngsrika!